Hvem er Ansvarlig Presse?


Alle aktive i Ansvarlig Presse arbejder frivilligt, ved siden af deres respektive erhverv. 


Nagieb Khaja – Dokumentarist og har lavet en lang række film og dokumentarprogrammer om Afghanistan, Syrien og Gaza til bl.a. DR, TV2, Al-Jazeera, BBC. Forfatter til bogen »Mit Afghanistan«. Journalist fra Syddansk Universitet.


Hetav Rojan – Policyrådgiver og ledelseskonsulent. Hetav er bestyrelsesmedlem og bidrager med viden om inklusions- og forandringsledelse. Ved siden af sit virke i AP er Hetav medlem af Det Nationale Integrationsråd udpeget af Udlændinge- og Integrationsministeriet. Tidligere har Hetav dækket mellemøstlig sikkerhedspolitik og samfundsforhold fra Tyrkiet, Irak, Syrien, den Arabiske Halvø samt de kurdiske regioner for danske og internationale medier.


Laura Hae Na Blankholm – BA i journalistik fra SDU og MA i Visuel Antropologi fra Freie Universität.
Laura er freelance journalist, filmskaber og underviser. Hun arbejder med temaer såsom minorisering, racialisering og sociale bevægelser, på tværs af medier og felter. Pt. er hun pressekonsulent og ansat som ekstern lektor på HMKW (Hochschule für Medien Kommunikation und Wirtschaft) i Berlin


Abdel Aziz Mahmoud – Forfatter, foredragsholder og TV-vært. Tidligere redaktør på DR og udviklingsdirektør hos Nordisk Film.

Han er uddannet journalist fra DJMX i 2007.


Sandra Brovall – Kulturkorrespondent, DR Nyhederne. Tidligere Politikens USA-korrespondent. Uddannet journalist fra Københavns Universitet og SDU.


Nasra Jama – Medforperson i Ansvarlig presse. Uddannet fra Roskilde Universitet, hvor hun udover journalistik har læst International Develepment Studies. Nasra arbejder som freelance journalist - pt. på P1 Morgen og P1 Orientering.


Thomas Hebsgaard – Journalist på Zetland, dækker forsvars- og sikkerhedspolitik og arbejdsmarkedsstof. Har tidligere dækket økonomi hos Dagbladet Information, lavet historiebøger hos Bonnier Publications og været selvstændig med opgaver for bl.a. Euroman. Journalist fra Syddansk Universitet 2008, Cand. Public samme sted 2010, specialisering indenfor økonomi og sikkerhedspolitik, bl.a. med kurser på The New School i New York. 


Norma Martinez – Over de sidste ti år beskæftiget sig med udlandstoffet med særligt interesse for Øst- og det sydige Afrika og fokus på udviklingslande og menneskerettigheder. Hun har arbejdet på Dagbladet Information, Mellemfolkeligt Samvirke, Danwatch, samt freelancer. Norma J. Martinez er uddannet fra Roskilde Universitet i journalistik og udviklingsstudier.


Hanan Chemlali Rosendal – Arbejder til dagligt som kommunikationsmedarbejder i KVINFO. Erfaringer fra bl.a. Europa Parlamentet i Bruxelles, Dagbladet Børsen, Christiansborg, Altinget og Danwatch. Cand. mag. i Journalistik fra SDU samt BSc i 'International Development Studies' og 'Cultural Encounters' fra RUC.


Jakob Sheikh – Forfatter, journalist og foredragsholder. I fem år dækkede han mellemøstlige forhold såvel som radikalisering og militant ekstremisme på Dagbladet Politiken og han er forfatter til bøgerne »Vi Tabte: Hvordan jihadismen besejrede Vesten, og hvordan vi kommer videre som taber« og »Danmarks børn i hellig krig« om de danske Syrienkrigere i 2016. Journalist fra DJMX.


Rosalina Dias – Har bl.a. arbejdet som kommunikationsansvarlig i Tingbjergs helhedsplan, i Udenrigsministeriet og som nyhedsjournalist på DR.

Rosalina Dias er uddannet fra Roskilde Universitet.


Farhiya Khalid - Uddannet journalist og historiker fra Roskilde Universitet. Hun har i en årrække beskæftiget sig med etnisk medierepræsentation, selv-repræsentation samt højrepopulistiske og nationalistiske mediediskurser. Farhiya Khalid er også vært på podcast-serien 'Mere end Mursten' -  en podcast-serie, der undersøger Ghettopakkens konsekvenser for beboere såvel som almene boliger i Danmark for netmediet Respons. I dag arbejder hun som kommunikationskonsulent i Fonden for Socialt Ansvar.


Anna Meera GaonkarPh.d.-stipendiat med fokus på migration og følelsespolitik ved Københavns Universitet, Institut for Kunst- og Kulturvidenskab. Tidligere journalist på Information samt debatredaktør på Politiken. Cand. mag. i moderne kultur og kulturformidling med tillægsuddannelse i journalistik fra DMJX. Speciale i framing af æresrelaterede konflikter i den danske dagspresse.


Alaa Mourad – Medforperson i Ansvarlig presse. Tidligere forperson for Vollsmose Ungdomsråd, der fokuserede på de herskende diskurser om etniske minoriteter i de danske medier. Tidligere Organisationskonsulent i Danske Gymnasieelevers Sammenslutning. Cand.mag. i dansk med specialisering i sprogsociologi og kritisk diskursanalyse fra Syddansk Universitet.


Maja Nyvang Christensen - Journalist og vært på Kulturen på P1. Tidligere vært på Radio24syv. Medstifter af Polly – et kreativt partnerskab med fokus på køn, kommunikation og diversitet. Udgav i 2016 bogen Gennemblødt – en bog om menstruation på forlaget People’s Press. Cand.mag i retorik med speciale i feministisk og aktivistisk retorik.


Kevin ShakirJournalist på Reporterne, 24syv. Har tidligere arbejdet freelance med at undersøge internetkultur og højreradikale fællesskaber. Bachelor i kommunikation og sprog- og kulturmødestudier ved Roskilde Universitet. 


Zeynep Celik - Næstforperson i Ansvarlig Presse. Cand.comm. i Kommunikation og Socialvidenskab. 

Projektleder og kommunikationskonsulent hos Bevica Fonden, samt partnerskabs- og kommunikationskoordinator hos Verdens Børn.


Regine Frederiksen - Journalist, radiodokumentarist, og underviser i medier og repræsentation. Har tidligere arbejdet for blandt andet DR, Podimo, og Zetland. Uddannet cand. mag. i journalistik fra SDU med en BA i Mellemøstlige studier - Arabisk fra KU.Opdateres løbende....